ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ…ΘΥΜΑΜΑΙ

OΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Τα "παιχνίδια" της μνήμης

Περίληψη:Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, αναζητά, καταγράφει και παρουσιάζει όλα τα νεώτερα στοιχεία τα οποία μας βοηθούν να ακονίσουμε τη μνήμη μας.
‘Ολοι ανησυχούμε ότι η μνήμη μας εξασθενεί με τον χρόνο. Τα καλά νέα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι ο εγκέφαλος δημιουργεί νέες συνάψεις σε κάθε ηλικία, ακόμη και μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τί πρέπει να κάνουμε εμείς; Να "ασκήσουμε" το μυαλό μας. Από τη διατροφή και το πρωινό, που θεωρείται πλέον το γεύμα της μνήμης, την άσκηση, τις απλές καθημερινές δραστηριότητες, αλλά και τα ειδικά τεστ που γίνονται με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας, την κοινωνικότητα και το χιούμορ, όλα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη μνήμη.  Η εκπομπή διερευνά την επίδραση των νέων τεχνολογιών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση) στη λειτουργία της μνήμης ενώ οι επιστήμονες αναφέρονται σε όλα όσα μπορεί να κρύβει η απώλεια μνήμης, η οποία μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα για αγχώδη διαταραχή ή κατάθλιψη.
Τέλος, φιλοξενούμενος στο στούντιο είναι ο ηθοποιός Κώστας Βουτσά, ο οποίος απαριθμεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, όλα όσα κάνει για να κρατά δυνατή τη μνήμη του. Μάλιστα, αντιμετωπίζει την πρόκληση να απαντήσει στις ερωτήσεις του Μιχάλη Κεφαλογιάννη (με τη μορφή τεστ) για συμπρωταγωνιστές, τίτλους και ατάκες από τις 100 και πλέον ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει.

Συντελεστές: 

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Χάρης Ιωάννου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή