ΚΑΡΠΟΣ , ΙΣΧΙΟ , ΓΟΝΑΤΟ : ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Ισχίο, καρπός, γόνατο: οι πιο «ευαίσθητες» αρθρώσεις

Περίληψη: Ο καρπός του χεριού, το ισχίο και το γόνατο είναι οι πιο «ευαίσθητες» αρθρώσεις. Εξαιτίας των παθήσεων που εμφανίζονται σε αυτές, ένας στους τρεις από εμάς επισκέπτεται τον γιατρό για βοήθεια.

Η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται από το MEGA, ασχολείται με τις συχνότερες παθήσεις των αρθρώσεων, όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, που εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες ηλικίας 40-60 ετών, τα κατάγματα στο ισχίο, που αφορούν 15.000-20.000 ‘Ελληνες κάθε χρόνο, καθώς και τα προβλήματα στο γόνατα, που συνήθως ευθύνονται σε ανατομική βλάβη της άρθρωσης χωρίς να δίνουν εμφανή συμπτώματα από την αρχή.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι παθήσεις αυτών των «ευαίσθητων» αρθρώσεων παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία χρόνια και μιλούν για την αντιμετώπισή τους, τόσο με συντηρητικά μέσα όσο και με τη βοήθεια των φαρμάκων και των νεώτερων χειρουργικών επεμβάσεων. Επίσης, ένας φυσικοθεραπευτής δείχνει απλές ασκήσεις που προστατεύουν τις αρθρώσεις και άλλες που βοηθούν να ανακουφιστούμε από τους πόνους σε αυτές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος