ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΣΗ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Από την υπόταση στην υπέρταση

Περίληψη: Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο μια χώρα με τον πληθυσμό της Ελλάδας αφανίζεται από τον παγκόσμιο χάρτη λόγω ασθενειών που σχετίζονται με την αυξημένη αρτηριακή πίεση. Περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες είναι υπερτασικός, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης, εκ των οποίων το 40% δεν γνωρίζει ότι πάσχει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κίνδυνος για να κληρονομήσουμε την υπέρταση κυρίως από τη μητέρα μας κυμαίνεται από 13%-35%.

Με την υπέρταση αλλά και την υπόταση ασχολείται η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται από το MEGA. Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων μιλούν για τους παράγοντες που αυξάνουν τις τιμές της αρτηριακής πίεσης, τον ρόλο του στρες, της διατροφής και της άσκησης στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της υπέρτασης, τα λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν μετράμε την πίεσή μας στο σπίτι, αλλά και για όλα τα νεώτερα αναφορικά με την αντιμετώπιση της πάθησης. Επίσης, παρουσιάζονται συνταγές μαγειρικής χωρίς αλάτι.  

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην υπόταση, που σύμφωνα με τους επιστήμονες λανθασμένα θεωρείται το αντίθετο της υπέρτασης. Οι επιστήμονες αναφέρονται στις αιτίες, τα συμπτώματα και την αντιμετώπισή της, επισημαίνοντας ότι η υπόταση μπορεί να μην είναι επικίνδυνη για την υγεία αλλά είναι επικίνδυνη για την ποιότητα της ζωής όσων υποφέρουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος