ΚΟΨΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: «Κόψτε» από παντού, αλλά όχι από τις διακοπές

Περίληψη: Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ‘Ελληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές, σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να πάνε διακοπές ενώ 39% των Ελλήνων είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμη και μικρότερης διάρκειας διακοπές προκειμένου να μην τις στερηθούν.

Με την θεραπευτική αξία των διακοπών στο σώμα και την ψυχή ασχολείται η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται από το MEGA. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι διακοπές είναι πολυτέλεια, καθώς μπορεί να κοστίσουν λίγο αλλά να μας ωφελήσουν πολύ. Προσκεκλημένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο δημοσιογράφος ‘Αρης Καβατζίκης, ο οποίος εξηγεί γιατί οι διακοπές είναι απαραίτητο στοιχείο στη ζωή του και μιλά για όλα τα οφέλη που έχουν αυτές στο σώμα και την ψυχική του διάθεση.

Τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών δείχνουν ευεργετικές επιδράσεις των διακοπών στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου, στη νοητική λειτουργία, στους μυοσκελετικούς πόνους αλλά και στην ψυχική διάθεση, καθώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών και της κατάθλιψης. Οι ειδικοί αναφέρονται στη διατροφή κατά τη διάρκεια των διακοπών και δίνουν χρήσιμες συμβουλές για να μην παχύνουμε, εξηγούν γιατί και φέτος πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κουνούπια και απαντούν στο ερώτημα εάν και γιατί οι διακοπές «δοκιμάζουν» τις σχέσεις και οδηγούν ευκολότερα στην απιστία.  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος