Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Ο "ύπουλος" διαβήτης

Περίληψη: Ο σακχαρώδης διαβήτης εμφανίζεται ύπουλα σε όλο και νεώτερες ηλικίες. Εκτιμάται ότι σε 15 χρόνια η πάθηση θα απειλεί τη ζωή μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων διεθνώς. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου 1.200.000 άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, ουσιαστικά δηλαδή ένας στους δέκα ‘Ελληνες. Μάλιστα, ένας σημαντικός αριθμός ασθενών δεν γνωρίζει ότι πάσχει ενώ 6 στους 10 είναι παχύσαρκοι.

Στο μικροσκόπιο  της εκπομπής «’Ολα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται από το MEGA μπαίνει η σύγχρονη επιδημία -όπως έχει χαρακτηριστεί- του σακχαρώδους διαβήτη  τύπου 2.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρότι υπάρχει κληρονομική επιβάρυνση, ο διαβήτης είναι μια νόσος που σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ζωής μας και ιδιαίτερα με την παχυσαρκία και την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Είναι ενδεικτικό ότι μικρές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε  μπορούν να καθυστερήσουν μέχρι και 20 χρόνια την εμφάνιση του διαβήτη.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλα τα νεότερα δεδομένα για την διατροφή των ασθενών με διαβήτη, την φαρμακευτική αντιμετώπιση της νόσου αλλά και την πρόληψη των επιπλοκών της, όπως της στυτικής δυσλειτουργίας, της καρδιοπάθειας και του λεγόμενου διαβητικού ποδιού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος