ΕΝΤΕΡΟ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ‘Οταν το έντερο μάς εμποδίζει να χαρούμε τη ζωή

Περίληψη: Πολλοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν το έντερο ως τον δεύτερο εγκέφαλο του οργανισμού, καθώς στο πεπτικό σύστημα σωματοποιούνται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού το στρες και τα συναισθήματά μας.

Η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται από το MEGA, ασχολείται με την υγεία του εντέρου και τις παθήσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία του. Εκτιμάται ότι το 19% των γυναικών και το 8% των ανδρών στη χώρα μας ταλαιπωρούνται από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,  αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε σπαστική κολίτιδα, ενώ 3 στους 10 ενήλικες υποφέρουν από μετεωρισμό, δηλαδή φουσκώματα, οι περισσότεροι από τους οποίους πάσχουν από δυσκοιλιότητα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων μιλούν για τις καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του εντέρου, τη σχέση της διατροφής με προβλήματα όπως το ευερέθιστο έντερο και η δυσκοιλιότητα, και τον ρόλο του ψυχισμού στην εμφάνιση ή επιδείνωση συμπτωμάτων από το γαστρεντερικό σύστημα. Παράλληλα, παρουσιάζουν ευεργετικές μαλάξεις που ανακουφίζουν από τον πόνο στο έντερο.

Προσκεκλημένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η γνωστή τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού, η οποία ταλαιπωρείται από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και μιλά για το πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.