ΠΛΑΔΑΡΟΣ , ΥΓΙΗΣ , ΣΦΙΧΤΗΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Ο πλαδαρός, ο υγιής κι ο… «σφίχτης»!

Περίληψη: Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η καθιστική ζωή είναι πιο επικίνδυνη από την παχυσαρκία. Επιρρεπείς σε σοβαρές ασθένειες θεωρούνται σήμερα όλοι όσοι γυμνάζονται λιγότερο από 30 λεπτά την ημέρα, για τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Οι πιο αδρανείς ενήλικες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 33 χώρες, είναι οι Μαλτέζοι κι ακολουθούν οι Σέρβοι και μετά οι Βρετανοί, ενώ οι ‘Ελληνες μαζί με τους Εσθονούς και τους Ολλανδούς είναι από τους λιγότερο αδρανείς ανθρώπους στον κόσμο.

Η εκπομπή «‘Ολα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται από το MEGA, αναδεικνύει την αξία της άσκησης τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες εξηγούν τί συμβαίνει στο σώμα μας όταν καθόμαστε με τις ώρες, γιατί  η άσκηση είναι εξίσου αποτελεσματική με τα φάρμακα για κάποιες ασθένειες αλλά και πόση και ποιά μορφή άσκησης είναι θεραπευτική. Επίσης, δίνουν πρακτικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να μην σταματήσουμε την άσκηση και άλλες για να «κάψουμε» το λίπος και δείχνουν απλές ασκήσεις που μπορούν να κάνουν  στο σπίτι όσοι ξεκινούν να γυμνάζονται. 

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης συναντά τους πρωταγωνιστές θεατρικής παράστασης Κώστα Κόκλα, Κώστα Ευρυπιώτη, Θανάση Ευθυμιάδη και Μάνο Ιωάννου και τους ρωτά για την σχέση τους με την άσκηση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος