ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Από τον πόνο στη μέση μέχρι το αυχενικό

Περίληψη: Περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο ‘Ελληνες υποφέρουν κατά καιρούς από πόνο στον αυχένα, ενώ οκτώ στους δέκα έχουν βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή τους τον πόνο στη μέση, αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν οσφυαλγία. Είναι χαρακτηριστικό ότι δυο στους δέκα ανθρώπους που επισκέπτονται τον γιατρό παραπονιούνται για πόνους στον αυχένα και τουλάχιστον τρεις στους δέκα υποφέρουν κάθε χρόνο από πόνο στη μέση.

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε με έκπληξη έναν ξαφνικό πόνο στη μέση και στον αυχένα. Συνήθως, όμως, αυτός ο πόνος έχει τη δική του ιστορία, καθώς ο τρόπος που ζούμε επιβαρύνει κάθε μέρα τη σπονδυλική μας στήλη. Η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται από το MEGA παρουσιάζει όλες τις νεότερες λύσεις για τον πόνο στη μέση και τον αυχένα, από τα φάρμακα και τη φυσικοθεραπεία μέχρι και το χειρουργείο.

Παράλληλα, οι επιστήμονες μιλούν για τις «κίτρινες και κόκκινες σημαίες» στον πόνο στη μέση και τον αυχένα, τις εξετάσεις που απαιτούνται για τη διάγνωση της οσφυαλγίας και της αυχεναλγίας και για τον ρόλο της καθιστικής ζωής αλλά και του ψυχισμού στην εκδήλωση αυτών των παθήσεων. ‘Ενας φυσικοθεραπευτής δείχνει ποιά στάση του σώματος όταν καθόμαστε ή κοιμόμαστε, επιβαρύνει την μέση και τον αυχένα και ποιά λειτουργεί ανακουφιστικά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος