Φως Στο Τούνελ

Φως Στο Τούνελ
Επεισόδια Περιγραφή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Παρατηρείς, ανακαλύπτεις, ερευνάς, βρίσκεις το φως…

Για 29η χρονιά, η Αγγελική Νικολούλη ρίχνει «φως» σε σκοτεινές υποθέσεις. Δεν υπάρχουν άλυτοι γρίφοι, αλλά καλά κρυμμένα μυστικά. Μυστηριώδεις εξαφανίσεις, ανεξιχνίαστες δολοφονίες, ύποπτοι θάνατοι. Ιστορίες που ζητούν απαντήσεις και απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη. Επίμονες έρευνες με τη συμμετοχή τηλεθεατών και ειδικών συνεργατών.

Το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη και με την ανανεωμένη, έμπειρη ομάδα της, αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών, έχει βρει περισσότερα από 1.800 άτομα σε 950 εκπομπές. Το «Τούνελ» έχει συμβάλει αποτελεσματικά και στην εξιχνίαση 27 δολοφονιών.

Η Αγγελική Νικολούλη βρίσκεται στο MEGA, για να κάνει αυτό που ξέρει καλά: έρευνα με αποτέλεσμα.

Για τις υποθέσεις σας επικοινωνήστε στα 210 75 47 700, 701 & 702 ή στο email της εκπομπής fosstotounel@megatv.com.

 

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Σπαθάρης

Executive Producer: Κεβόρκ Σαρκισιάν

Οργάνωση Παραγωγής: Φίλιππος Βιστάκης

Αρχισυνταξία: Αγγελική Νικολούλη – Δημήτρης Φρέσκος

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μαρία Ιορδανίδου

Head Of Production:Αντώνης Μάτσος


Αγγελική Νικολουλη

Η Αγγελική Νικολούλη είναι δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, ερευνήτρια και συγγραφέας. Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Στη μάχιμη δημοσιογραφία μετρά κοντά 35 χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τηλεόραση.

Νεαρή ρεπόρτερ τόλμησε να δοκιμαστεί στο σκληρό για τα χρόνια εκείνα αστυνομικό ρεπορτάζ. Οι αποκαλύψεις της και τα καυτά ρεπορτάζ της, την καθιέρωσαν στο χώρο με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη γυναίκα αστυνομικός ρεπόρτερ στην Ελλάδα.

  • Ξεκίνησε από την Πάτρα στις εφημερίδες «Γνώμη» και «Πελοπόννησος». Μετά στην Αθήνα στην εφημερίδα «Απογευματινή», όπου συνέχισε τις καυτές έρευνες, τις αποστολές και τα ρεπορτάζ. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες της, η αποκάλυψη της δράσης του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη σε Θεσσαλονίκη και Δράμα και η συνέντευξη που του πήρε στα κρατητήρια λίγο μετά τη σύλληψη του.
  • Ο «Ελεύθερος Τύπος» την επέλεξε με το ξεκίνημά του για στέλεχός του. Στην αρχή ως υπεύθυνη του αστυνομικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια υπεύθυνη όλων των τμημάτων αστυνομικού, ελεύθερου, υπουργείων, φωτορεπόρτερ. Στην εφημερίδα αυτή έκανε και αποκαλύψεις που πέρασαν τα σύνορα της χώρας – αεροπειρατεία, κατασκοπεία, τρομοκρατία ενώ συνέβαλε στον εντοπισμό και στη σύλληψη του «δράκου» των νοτίων και βορείων προαστίων, Σπύρου Μπέσκου.

  • Στη συνέχεια βρέθηκε στο «Έθνος» και το «Έθνος της Κυριακής» με έρευνες και αποκαλύψεις. Έφερε στο φως την υπόθεση των υποκλοπών με θύματα πολιτικούς και παράγοντες της χώρας, που γίνονταν από την τότε ΕΥΠ. Τα ντοκουμέντα που παρουσίασε την έστειλαν να καταθέσει σαν βασικός μάρτυρας στην επιτροπή της Βουλής, που είχε συσταθεί για την διερεύνηση τους.
  • Στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο MEGA, εμφανίστηκε το 1993 σαν συνεργάτιδα του Κώστα Χαρδαβέλλα στο κοινωνικό ρεπορτάζ «Χωρίς Μοντάζ» και στη συνέχεια στην εκπομπή «Ρεπορτάζ στην Ομίχλη». Μετά από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 1995, εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τη δική της ζωντανή, πολύωρη εκπομπή «Φως στο Τούνελ», σημειώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, που έχουν αγγίξει το 70%. Στο ίδιο κανάλι παρέμεινε και όταν μετονομάστηκε σε ALPHA.
  • Το 2001 μετακόμισε στο ALTER όταν αυτό βρισκόταν στα πρώτα του βήματα, φέρνοντας στο φως σοκαριστικές υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη. Η δημοσιογράφος παρουσίαζε για χρόνια και την πετυχημένη ενότητα “Παιχνίδια Ζωής” που έκανε το γύρο του κόσμου. Σ’ αυτήν εντοπίστηκαν περίπου 250 αγνοούμενοι των δύσκολων μεταπολεμικών χρόνων, που ενώθηκαν με τις οικογένειες τους μετά από δεκαετίες. Το 2012 επέστρεψε στον ALPHA για να συνεχίσει τις αναζητήσεις και τις αποκαλύψεις μέσα από την εκπομπή της «Φως στο Τούνελ», που αγαπούν ιδιαίτερα οι τηλεθεατές.
  • Το 2021 έκανε τη MEGA-λη μεταγραφή στο MEGA-λο κανάλι για την 27η τηλεοπτική σεζόν στη σειρά.
  • Η εκπομπή έχει τιμηθεί με 25 σημαντικές διακρίσεις από κοινωνικούς φορείς, ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κατέχει σημαντική θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.
  • Έχει συμβάλει σημαντικά στην εξιχνίαση είκοσι έξι δολοφονιών και με τη βοήθεια των τηλεθεατών έχουν βρεθεί περισσότερα από 1.700 άτομα σε 889 εκπομπές.
  • Για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο χρίστηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως από τον κυβερνήτη του Τενεσί των ΗΠΑ Μπιλ Χάσλαμ, μετά από παρότρυνση του ελληνισμού.
  • Η φήμη της Αγγελικής Νικολούλη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, καθώς προξένησε το ενδιαφέρον της ιαπωνικής κρατικής τηλεόρασης που επέλεξε την εκπομπή, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε 40 χώρες. Οι Ιάπωνες ταξίδεψαν στην Αθήνα για να πάρουν συνέντευξη από την παρουσιάστρια και να παρακολουθήσουν από κοντά την έρευνα του «Τούνελ», που είδαν 15 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ιαπωνία.
  • Η Ρωσική τηλεόραση ζήτησε την εμπειρία της δημοσιογράφου και την κάλεσε στην Μόσχα για την ένωση δύο αδελφών, μιας Ελληνίδας και ενός Ρώσου. Όλα αυτά τα χρόνια αφιερώματα για την παρουσιάστρια και την εκπομπή της, έχουν γίνει και στην Ιταλική, Γαλλική, Ολλανδική, Αλβανική, Μαλτέζικη και Δανέζικη τηλεόραση.

Τα βιβλία της Αγγελικής Νικολούλη

Πέρα από το «Τούνελ» η Αγγελική Νικολούλη ασχολείται και με τη συγγραφή αστυνομικών θρίλερ που βασίζονται σε αληθινές πολύκροτες ιστορίες που αποκάλυψε η εκπομπή, καταγράφοντας το εγκληματικό προφίλ στην Ελλάδα.

Η πολύχρονη, καθημερινή επαφή της με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, το γνωστό «100», της έδωσε και πιπεράτες ιστορίες, που τις ζωντάνεψε με χιούμορ στην προσωπική στήλη που διατηρούσε στον Ελεύθερο Τύπο. Ο Αλέκος Σακελλάριος την βοήθησε να τις μεταφέρει σ’ ένα χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο Τα πιπεράτα του 100.

Μέχρι στιγμής κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τα εξής βιβλία, που έγιναν best – seller:

  • «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» (2012)
  • «Θάνατος με χείλη κόκκινα» (2013)
  • «Έρωτας φονιάς» (2016)
  • «Φως στο Τούνελ» (2018) – που περιλαμβάνει τα τρία πρώτα βιβλία
  • «Θα γίνω σκιά σου» (2020)

Η Αγγελική Νικολούλη έχει ένα γιο, τον Κωνσταντίνο, που τελείωσε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αγγλία και στην Αμερική. Το όνομα Κωνσταντίνος του το έδωσε ο νονός του, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.