ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ‘Οταν το σώμα μας «μιλάει»

Περίληψη: Πολλές φορές, η ψυχή μας θέλει να μας προειδοποιήσει και το κάνει χρησιμοποιώντας το σώμα μας. Εκτιμάται ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό τα σωματικά συμπτώματα που μας οδηγούν σε ένα εξωτερικό ιατρείο δεν μπορούν να εξηγηθούν από την ιατρική, καθώς δεν έχουν κανένα παθολογικό αίτιο. Αμέτρητοι άνθρωποι διεθνώς υποφέρουν από ψυχοσωματικά ενοχλήματα ενώ 2 στους 10 ταλαιπωρούνται αρκετές φορές μέσα στον χρόνο από σωματικά συμπτώματα που συνήθως δεν οφείλονται σε κάποια ασθένεια.

Η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται από το MEGA, επιχειρεί να λύσει τον γρίφο των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων μέσα από την ιατρική αλήθεια που ενδεχομένως κρύβεται πίσω από τη λαϊκή σοφία.  Ειδικοί διαφορετικών ειδικοτήτων επισημαίνουν την επιστημονική βάση που πιθανώς υπάρχει σε εκφράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και οι οποίες αντικατοπτρίζουν την ψυχική και συναισθηματική μας κατάσταση, όπως «μου έπρηξες το συκώτι», «με έλουσε κρύος ιδρώτας», «κοκκίνισε από την ντροπή του», «έγινε κόκκινος σαν παντζάρι», «μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι», «δεν μπορώ να το χωνέψω», «καράφλιασα», «λάμπω από χαρά», «μου ράγισε την καρδιά», «τρέμει το φυλλοκάρδι μου». 

Παράλληλα, η έρευνα της εκπομπής αναζητά λύσεις για τους ανθρώπους που υποφέρουν από ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση του θυμού, την ευεργετική επίδραση της μουσικής, την αποτελεσματικότητα εναλλακτικών μεθόδων όπως του ρέικι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος