ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ‘Αγχος, κατάθλιψη, διάσπαση προσοχής: Τα σύνδρομα της κρίσης

Περίληψη: Η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται από το MEGA, εξετάζει τρεις φυσιολογικές καταστάσεις, οι οποίες όμως μπορεί να γίνουν επικίνδυνες όταν φθάσουν τα όρια της ψυχικής διαταραχής. Πρόκειται για το καθημερινό άγχος που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αθώο, αλλά οδηγεί έναν στους δέκα ‘Ελληνες στην αγχώδη διαταραχή. Επίσης, διερευνάται η αδυναμία συγκέντρωσης που μπορεί να γίνει παθολογική και ονομάζεται σύνδρομο διάσπασης ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας και ταλαιπωρεί έναν στους είκοσι από εμάς, χωρίς οι περισσότεροι να το γνωρίζουμε. Η εκπομπή ασχολείται και με την θλίψη και τη μελαγχολία που είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, αλλά μπορούν να μας οδηγήσουν στον προθάλαμο σοβαρών καταστάσεων όπως η κατάθλιψη.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης συναντά τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος μιλά για τη σχέση του με το άγχος και πώς το αντιμετωπίζει. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την κατάθλιψη και μιλά για τον τρόπο με τον οποίο τη νίκησε.

Οι επιστήμονες στο στούντιο μιλούν για τα συμπτώματα – σωματικά και ψυχικά- σε ενήλικες και παιδιά που διαφοροποιούν το άγχος από την αγχώδη διαταραχή και τις κρίσεις πανικού, τη θλίψη από την κατάθλιψη και την αδυναμία συγκέντρωσης από το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Εξηγούν γιατί οι καταστάσεις αυτές συνήθως συνυπάρχουν και προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεϊδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος