ΣΕΞ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Σεξ: Το «φθηνό φάρμακο» για όλα!

Περίληψη: Το σεξ είναι φθηνό φάρμακο για όλα; Στο ερώτημα αυτό θα απαντήσει η  εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται από το MEGA, καθώς όλο και περισσότερες μελέτες τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι το συχνό και καλό σεξ λειτουργεί θεραπευτικά όχι μόνο για την ψυχή αλλά και για το σώμα μας.

Υπάρχουν τουλάχιστον 237 λόγοι για να κάνουμε σεξ. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι με μια έως τρεις σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες για έμφραγμα, ενώ μισή ώρα σεξουαλικής πράξης ισοδυναμεί με την καύση περίπου 100 θερμίδων.

Αυτό το Σάββατο καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο στούντιο είναι η ηθοποιός Τζένη Μπότση, που έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς ως sex symbol. Η ηθοποιός θεωρεί το σεξ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της και εξηγεί πώς η ισορροπημένη σεξουαλική ζωή λειτουργεί ως αγχολυτικό.

Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων αναλύουν με ποιόν τρόπο η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να λειτουργήσει ως παυσίπονο, μας προστατεύει από τις ιώσεις και τις λοιμώξεις, δυναμώνει την καρδιά μας και αποτελεί ασπίδα για τον καρκίνο του προστάτη και του μαστού. Επίσης, εξηγούν γιατί το σεξ συμβάλλει στην αυτοεκτίμησή μας, μπορεί να σώσει μια σχέση που δοκιμάζεται αλλά και να μας χαλαρώσει λειτουργώντας ως το καλύτερο και φθηνότερο φάρμακο κατά του άγχους.