ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ;

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Ξέρουμε από καλό λάδι;

Περίληψη: Το λάδι αποτελεί ένα τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και άλλα είδη λιπαρών ουσιών, όπως τα κορεσμένα λιπαρά που βρίσκονται στο φρέσκο βούτυρο, τα αλλαντικά και το λίπος του κρέατος, έχουν μπει στη διατροφή μας.

Στο «μικροσκόπιο» της εκπομπής «’Ολα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, στο MEGA, μπαίνουν όλες οι λιπαρές ουσίες που βάζουμε στο πιάτο μας. Οι επιστήμονες καταρρίπτουν μύθους και αναδεικνύουν την αλήθεια για τα έλαια και τα λίπη. Προσκεκλημένος στο στούντιο είναι ο γνωστός σεφ ‘Αρης Τσανακλίδης, ο οποίος δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες λιπαρές ουσίες στη μαγειρική ώστε να κάνουμε  το φαγητό όχι μόνο νόστιμο αλλά και υγιεινό.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ελαιόλαδο, τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό αλλά και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει ένα χαμηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Ειδικοί στο στούντιο μιλούν για τα λάθη που κάνουμε κατά την αποθήκευση και τη συντήρηση του ελαιολάδου ενώ ένας γευσιγνώστης ελαιολάδου εξηγεί πώς θα ξεχωρίσουμε το καλό λάδι.

Η έρευνα της εκπομπής αναδεικνύει και μια άλλη κατηγορία ελαίων, τα αιθέρια έλαια, τα οποία δεν καταναλώνονται, αποτελούν όμως φάρμακο για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.