ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΙΜΟΞΗ ΩΣ ΤΗ ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΥΣ

Περίληψη: Με τα συχνότερα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος σε άνδρες και γυναίκες ασχολείται η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται από το MEGA. Το ουροποιητικό σύστημα μπορεί να είναι άγνωστο σε πολλούς από εμάς, όμως σχετίζεται με μια καθημερινή βασική λειτουργία του οργανισμού μας, την αποβολή των ούρων από το σώμα μας.

‘Εχουμε αναρωτηθεί ποτέ: πόσο κακό κάνουμε όταν αναστέλλουμε την επίσκεψή μας στην τουαλέτα; Γιατί οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις; Πότε ένας άνδρας θα πρέπει να ανησυχήσει για την προστατίτιδα; Τι προκαλεί σε άνδρες και γυναίκες ακράτεια; Εάν είναι αθώες ακόμη και μικρές πέτρες στους νεφρούς; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες που βρίσκονται στο στούντιο, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το ουροποιητικό είναι από τα πιο ευαίσθητα και παραμελημένα από εμάς συστήματα του οργανισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ουρολοιμώξεις που ταλαιπωρούν κυρίως τις γυναίκες, τα λάθη που είναι υπεύθυνα για την εμφάνισή τους, αυτά που γίνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους, αλλά και τη κατάχρηση αντιβιοτικών στην οποία μπορεί να οδηγήσει η επιμονή τους. ‘Οσον αφορά στους άνδρες και τις λοιμώξεις στο ουροποιητικό τους σύστημα, τα θέμα που αναπτύσσονται είναι η προστατίτιδα, η υπερπλασία του προστάτη αλλά και ο καρκίνος στον αδένα.

Επίσης, στην εκπομπή εξετάζονται δυο σοβαρά ιατρικά συστήματα που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα ανδρών και γυναικών, η ακράτεια και η δημιουργία πέτρας στους νεφρούς. Οι ειδικοί εξηγούν τί τα προκαλούν και προτείνουν τις πιο σύγχρονες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.