ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΜΟΥ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: «ΟΜΗΡΟΣ» ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΜΟΥ

Περίληψη: Η εκπομπή «’Ολα για την υγεία μου» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί από το MEGA προσεγγίζει το ζήτημα των αλλεργιών και διερευνά τους λόγους για τους οποίους έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια οι αλλεργίες κάθε είδους και στη χώρα μας. Οι επιστήμονες αναφέρονται στη κληρονομικότητα, την ηλικία που τις εμφανίζουμε, αλλά και τα μέτρα πρόληψης που μπορούμε να πάρουμε προκειμένου να περιορίσουμε τα συμπτώματα τους. 

Την άνοιξη κάποιοι έρχονται αντιμέτωποι με τις εποχικές αλλεργίες. Αλλεργιογόνα σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν παντού γύρω μας ακόμα και μέσα στο σπίτι μας με τη μορφή ακάρεων ή μυκήτων. ‘Ομως δεν είναι μόνο αυτοί οι μικροοργανισμοί που μας κάνουν ευάλωτους απέναντι στην αλλεργία. Είναι η γύρη των φυτών, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα καθαριστικά, τα καλλυντικά, αλλά και κάποια μέταλλα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας όπως τα κοσμήματα, το κουμπί από το παντελόνι και άλλα.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης υποβάλλεται στη διαδικασία ενός αλλεργικού τεστ, προκειμένου να επιβεβαιώσει τη δική τους αλλεργία στα ακάρεα και τη γύρη της ελιάς και ρωτά τους επιστήμονες αν υπάρχουν σήμερα οριστικές λύσεις, όπως η ανοσοθεραπεία, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο να απαλλαχτεί οριστικά από το πρόβλημα των αλλεργιών του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εκπομπή για τα κρυφά αλλεργιογόνα στις τροφές, όπως για παράδειγμα τα αντιβιοτικά που υπάρχουν στο κρέας που καταναλώνουμε. Επίσης, οι ειδικοί εξηγούν γιατί είναι σημαντικό να ξεκινά νωρίς η προφυλακτική αγωγή για να περιοριστούν τα συμπτώματα της εποχιακής αλλεργίας και δίνουν πρακτικές συμβουλές για τη στιγμή που ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να εκδηλώσει ξαφνικά μια αλλεργία σε ένα τρόφιμο ή σε ένα φάρμακο.    

Στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μιλά η Βίκυ Καγιά, η οποία μετά από μια μόλυνση και συνεχείς θεραπείες για την ακμή στο πρόσωπο, άρχισε να εμφανίζει δερματικές αλλεργίες. Σήμερα εξηγεί πώς κατόρθωσε να απαλλαγεί από αυτές και -μεταξύ σοβαρού και αστείου- λέει ότι πλέον αποφεύγει το πολύ μακιγιάζ και συμπεριφέρεται στο δέρμα της σαν να είναι δέρμα μωρού.