ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

Περίληψη: Η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη,που θα μεταδοθεί από το MEGA, αναζητά τί μπορεί να κρύβεται πίσω από τις μικρές ή μεγάλες αιμορραγίες, φανερές και κρυφές, που εκδηλώνονται στο σώμα μας.

Τουλάχιστον 5-6 λίτρα αίματος κυκλοφορούν στον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς όμως να βλέπουμε ούτε μια σταγόνα. Είναι λογικό, όταν βλέπουμε έστω και ελάχιστο αίμα, να ανησυχούμε, λένε οι επιστήμονες, καθώς δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την εικόνα του. Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί "ανοίγει" η μύτη μας, γιατί ματώνουν τα ούλα μας, αλλά και γιατί δεν κλείνουν εύκολα οι πληγές μας. Επίσης, αναφέρονται στις αιτίες που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια αιμόπτυση, ενώ αναλύουν την εμφάνιση αίματος από τον πρωκτό ή στα κόπρανα. Ακόμη, συζητούν τις αιτίες της αιματουρίας αλλά και της εμφάνισης αίματος στο σπέρμα και στα γυναικεία γεννητικά όργανα, εκτός κύκλου.

Ειδικοί μιλούν για την αναιμία και τον αιματοκρίτη και παρουσιάζουν τις λεγόμενες "κρυφές" αιμορραγίες, όταν δηλαδή χάνουμε αίμα από το σώμα χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η επίσκεψη σε γιατρό είναι επιβεβλημένη, καθώς η εμφάνιση του αίματος ως σύμπτωμα, μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να μας σώσει τη ζωή.

Τέλος, στην εκπομπή παρουσιάζονται πρακτικές συμβουλές για το τί πρέπει να κάνουμε όταν αιμορραγεί η μύτη μας, ποιές εξετάσεις χρειάζονται για την αιματουρία, το μενού της αναιμίας, αλλά και ένα ενδιαφέρον βίντεο για την επανεμφάνιση της φυματίωσης στην Ελλάδα.