ΑΘΩΑ ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ΤΑ «ΓΙΑΤΙ» ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Περίληψη: Γιατί χασμουριέμαι; Γιατί φτερνίζομαι; Γιατί έχω λόξιγκα; Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μου; Γιατί γουργουρίζει το στομάχι μου; Γιατί μουδιάζω; Γιατί ζαλίζομαι όταν ταξιδεύω; Γιατί ανατριχιάζω; Γιατί ροχαλίζω; Γιατί τρίζουν τα δόντια μου;

Η εκπομπή «’Ολα για την Υγεία mou» δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που, λίγο έως πολύ, μας έχουν απασχολήσει όλους. Στο στούντιο βρίσκονται επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι δίνουν την ιατρική εξήγηση για κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα, ενώ παράλληλα αναφέρονται στις λύσεις που ενδείκνυνται. Επίσης, μιλούν για το πότε πρέπει να μας ανησυχήσουν και να μας οδηγήσουν στον γιατρό.

Παράλληλα, η έρευνα της εκπομπής απαντά σε ερωτήματα όπως: εάν για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ευθύνεται μόνο η κούραση, εάν τα «μυγάκια» ή οι παραμορφωμένες γραμμές που βλέπουμε οφείλονται σε προβλήματα υγείας που δεν σχετίζονται μόνο με την όραση, πώς δημιουργείται αλλά και πώς αντιμετωπίζεται το βουητό και το «βούλωμα» των αυτιών όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, αλλά και γιατί κάποιοι άνθρωποι υπνοβατούν.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης συναντά τον Σωτήρη Καλυβάτση, ο οποίος σχολιάζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο όλα τα «γιατί της υγείας» που μας απασχολούν καθημερινά.