ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU

Τίτλος: ‘Οσο υπάρχουν άνθρωποι…

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί στο MEGA, είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και σε όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται αφιλοκερδώς στον τομέα της υγείας.
Πολλοί λένε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί δείκτη πολιτισμού μιας χώρας. Στην Ελλάδα, η εθελοντική δράση τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αποκτά μια νέα δυναμική. Με αφορμή και την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει από την οικονομική κατάσταση της χώρας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και την συμπαράσταση στον άνθρωπο που υποφέρει.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, συναντά ένα νέο άνθρωπο που αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του διασκεδάζοντας παιδιά με καρκίνο, μια ομάδα φοιτητών που είναι εθελοντές αιμοδότες, μια γυναίκα που κρατά συντροφιά σε έναν ηλικιωμένο, ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας και στηρίζουν ψυχολογικά άλλους ασθενείς αλλά και γιατρούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
Η εκπομπή καταγράφει τη δράση εθελοντικών οργανώσεων όπως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της «Κιβωτού» και της «Praksis» και συζητά με τους εθελοντές για όσα «παίρνουν» μέσα από την προσφορά τους στους άλλους ανθρώπους.
Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιώργος Χριστοδούλου μιλά για τα οφέλη που έχουν στην υγεία τους όσοι είναι εθελοντές, καθώς σύμφωνα με έρευνες ο εθελοντισμός χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής, μειώνει τις πιθανότητες για κατάθλιψη και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Συντελεστές: Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή