Η ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟU

Τίτλος: Η άνιση "μάχη" με το λίπος

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί στο MEGA, παρουσιάζει όλους τους μύθους για το λίπος. Διερευνά τη σχέση του με την κληρονομικότητα, τον τρόπο που αποθηκεύεται στο σώμα, τη συμβολή των τροφών στην αύξησή του, το ρόλο της άσκησης, αλλά και των διατροφικών μας συνηθειών που συμβάλλουν στην αποθήκευσή του.
Το λίπος είναι κύριο συστατικό της διατροφής μας και όλοι είμαστε γενετικά προκαθορισμένοι να το αποθηκεύουμε στο σώμα μας. Τα λιπαρά τρόφιμα είναι γευστικά και όπως λένε και οι ‘Αγγλοι για το λίπος… "μία φορά στα χείλη για πάντα στους γλουτούς"! Οι κύριες κατηγορίες του λίπους είναι το σπλαχνικό και το υποδόριο, με πιο επικίνδυνο το πρώτο. Το λίπος αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα, τα οποία συνθέτουν τον λιπώδη ιστό, την μεγάλη αποθήκη ενέργειας κάθε ανθρώπου. Ελάχιστα σημεία στο σώμα δεν έχουν λίπος, ενώ η ύπαρξη του θεωρείται επιβεβλημένη στον οργανισμό.
Στην εκπομπή, αναλύονται και απαντώνται ερωτήματα όπως "γιατί μας αρέσει το λίπος", "εθιζόμαστε σε αυτό;", "υπάρχει περισσότερο και λιγότερο επικίνδυνο λίπος;", και τέλος "μπορούν τροφές ή συμπληρώματα να λειτουργήσουν ως λιποδιαλύτες;".
Καλεσμένη στο στούντιο είναι η δημοσιογράφος Ελεάννα Τρυφίδου, η οποία αυτοσαρκάζεται για τα περιττά της κιλά και εξηγεί γιατί η μάχη με το λίπος είναι δύσκολη και άνιση.

Συντελεστέ: Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή