ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΝΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU

Τίτλος: Πες μου πού πονάς, να σου πω τί έχεις!

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί στο MEGA , παρουσιάζει τους τρόπους να αναγνωρίζουμε τους συχνότερους πόνους που εμφανίζονται στο σώμα μας και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους να ζητούμε εγκαίρως βοήθεια. ‘Οχι μόνο για να τους αντιμετωπίσουμε ως σύμπτωμα αλλά και για να βρούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα ποιά προβλήματα υγείας μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτούς.
Στο στούντιο φιλοξενούνται επιστήμονες πέντε διαφορετικών ειδικοτήτων αλλά και άνθρωποι που έχουν βιώσει τους πιο συχνούς πόνους στο σώμα, όπως ο έντονος πονοκέφαλος, το σφίξιμο στο στήθος, ο πόνος στην κοιλιά, τη μέση και τα πόδια. Οι ειδικοί εξηγούν με ποιούς τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους πόνους αυτούς στην οξεία φάση αλλά και σε ποιές περιπτώσεις πρέπει να μην επαναπαυόμαστε με τη χρήση παυσίπονων φαρμάκων αλλά να αναζητούμε και την πραγματική αιτία του πόνου.
Η εκπομπή επιχειρεί να διαλύσει κάποιους μύθους για την αντιμετώπιση του πόνου που αφορούν το ζεστό ή κρύο επίθεμα και τη σχέση που μπορεί να έχει το πέλμα των ποδιών με πόνους που ξεκινούν ακόμη και από τη μέση. Επιπλέον,  αναλύονται οι εξετάσεις που χρειάζεται να γίνουν στον κοιλιακό πόνο αλλά και πώς κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει τον λεγόμενο "νευρόπονο" από έναν παρόμοιο πόνο που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής kick boxing Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος έχει βιώσει τον οξύ πόνο περισσότερο από κάθε άλλον άνθρωπο λόγω του αθλήματός του, εξηγεί πώς η "κακοποίηση" του σώματος μπορεί μακροπρόθεσμα να "γεννήσει" χρόνιους πόνους και ενοχλήσεις στο σώμα. 

Συντελεστές:Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή