ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ : ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU

Τίτλος: ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, διερευνά όλη την αλήθεια για τη διατροφική αξία του αλατιού και της ζάχαρης, τις επιπτώσεις στον οργανισμό αλλά και τις ενδεδειγμένες ποσότητες κατανάλωσής τους.
Αλάτι και ζάχαρη: δυο διατροφικά στοιχεία που νοστιμεύουν το φαγητό μας αλλά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας. Σύμφωνα με στοιχεία, καταναλώνουμε κατά μέσο όρο περίπου 40 – 60 κιλά ζάχαρης και 5-6 κιλά αλατιού ετησίως.
Οι ειδικοί εξηγούν γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται το αλάτι και τη ζάχαρη σε ισορροπημένη όμως ποσότητα.  Στην εκπομπή αναφέρονται χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορούμε να μειώσουμε την πρόσληψη ζάχαρης και αλατιού στη διατροφή μας αλλά και ποιές τροφές μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη στα γλυκά μας.
Παράλληλα, επιχειρείται ένα συγκριτικό τεστ για την ποσότητα αλατιού που περιέχεται στα πιο δημοφιλή φαγητά που καταναλώνουμε εκτός σπιτιού ή μέσω ντελίβερι.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι ‘Ελληνες προσλαμβάνουμε αλάτι κυρίως μέσω της κατανάλωσης ψωμιού, ενώ μας αποκαλύπτουν και όλες τις κρυφές πηγές ζάχαρης και αλατιού στη διατροφή μας,  υποδεικνύοντας τις αλμυρές τροφές που περιέχουν ζάχαρη αλλά και τις γλυκές τροφές που περιέχουν αλάτι.
Στο στούντιο, η γνωστή ιδιοκτήτρια εστιατορίου Τασία Δενδρινού μας μιλά για την αγάπη που έχει στα αλμυρά και τα γλυκά αλλά και  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο να μειώσει την πρόσληψή τους. 

Συντελεστές: Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή