ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU

Τίτλος: "ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη επιχειρεί να καταρρίψει τον μεγάλο μύθο ότι δεν μπορούμε να προλάβουμε το εγκεφαλικό.
Οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι περισσότερα από τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί εάν αλλάζαμε τον τρόπο ζωής μας, κάναμε πιο συχνά εξετάσεις και αντιμετωπίζαμε παράγοντες και ασθένειες που σχετίζονται με την εμφάνιση ενός εγκεφαλικού. Επίσης, επισημαίνουν ότι το εγκεφαλικό μας προειδοποιεί μήνες, εβδομάδες ή και ημέρες πριν συμβεί. ‘Εχει παρατηρηθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός ασθενών εκδηλώνει παροδικά, μικρά εγκεφαλικά, τα οποία δεν καταγράφονται στις απεικονιστικές εξετάσεις αλλά είναι προάγγελοι ενός σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλα τα νεώτερα στοιχεία για τις τροφές- ασπίδα στο εγκεφαλικό, τις μορφές άσκησης που διατηρούν σε καλή κατάσταση τα αγγεία μας, τις απλές εξετάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να προλάβουμε ένα τέτοιο επεισόδιο αλλά και παράγοντες όπως το χρόνιο στρες που μπορούμε να αλλάξουμε για να… κλείσουμε την πόρτα στο εγκεφαλικό επεισόδιο.
Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην εκπομπή τους τρόπους που μπορούν να αναγνωρίσουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που συμβαίνει σε κάποιον συγγενή ή γνωστό τους αλλά και να μάθουν ποιές είναι οι πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Επίσης, θα καταλάβουν γιατί ακόμη και τα δευτερόλεπτα είναι κρίσιμα για έναν άνθρωπο με εγκεφαλικό και θα ενημερωθούν για όλες τις νεώτερες μεθόδους αντιμετώπισής του.
Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος, ο οποίος περιγράφει πώς υπέστη εγκεφαλικό πριν από δυόμισι χρόνια πάνω στο θεατρικό σανίδι αλλά και πώς αυτό άλλαξε τη ζωή του.

Συντελεστές: Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή