ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU

Τίτλος: Αισθάνομαι συνεχώς κουρασμένος

Περίληψη:Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί στο MEGA , ασχολείται με ένα "άγνωστο" σύνδρομο, το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης.
Οι επιστήμονες μιλούν για τα κριτήρια και τα συμπτώματα του συνδρόμου και περιγράφουν το "ψυχολογικό προφίλ" των ανθρώπων που εμφανίζουν συχνότερα το πρόβλημα. Παράλληλα, εξηγούν σε τί διαφέρει η κόπωση και η υπερκόπωση από την χρόνια κόπωση.
Αν και οι αιτίες που προκαλούν το σύνδρομο δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί, ωστόσο στην εμφάνισή του παίζουν ρόλο όχι μόνο η σωματική κούραση αλλά και παράγοντες που επηρεάζουν τον ψυχισμό μας, όπως οι έντονα στρεσογόνες καταστάσεις. Η χρόνια κόπωση μπορεί να προκαλεί κατάθλιψη σε όσους υποφέρουν, αλλά  όπως επισημαίνουν οι ψυχίατροι, δεν προκαλείται από αυτή.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην αντιμετώπιση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης έχουν θέση τόσο οι αλλαγές στο τρόπο ζωής και η διαχείριση του χρόνου όσο και τα φάρμακα (παυσίπονα αλλά και αντικαταθλιπτικά) και η ψυχοθεραπεία. Ακόμη και η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του συνδρόμου ενώ σημαντικός χαρακτηρίζεται ο ρόλος του περιβάλλοντος που ζουν οι ασθενείς.  
Η ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα μιλά στην κάμερα της εκπομπής για την υπερκόπωση που έχει πάθει τρεις φορές και εξηγεί πώς αυτό το γεγονός την οδήγησε στο να αλλάξει τον τρόπο της ζωής της.  

Συνετελεστές:Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Χάρης Ιωάννου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή