ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU

Τίτλος: Φθηνά και υγιεινά

Περίληψη:
Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί στο MEGA διερευνά αν είναι εφικτό με ελάχιστα χρήματα να τραφούμε υγιεινά και να επιστρέψουμε στη μεσογειακή διατροφή.
Περίπου 9 στους 10 ‘Ελληνες έχουν μειώσει κατά 30% τα έξοδα για αγορά ειδών διατροφής λόγω της οικονομικής κρίσης. Ακόμη, 8 στους 10 από εμάς δηλώνουν ότι έχουν σταματήσει να τρώνε έξω όσο συνήθιζαν να το κάνουν παλαιότερα. ‘Αλλη έρευνα δείχνει ότι οι ‘Ελληνες έχουν αρχίσει να περιορίζουν το κρέας και να καταναλώνουν προς πιο φθηνές τροφές.
Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, λένε οι επιστήμονες, να τραφούμε υγιεινά.  ‘Εχει παρατηρηθεί ότι στις χώρες που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα, αυξήθηκαν οι δείκτες παχυσαρκίας αλλά και νοσήματα όπως καρδιοπάθειες και καρκίνος που σχετίζονται με την κακή διατροφή ενώ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εγκατέλειψαν την υγιεινή διατροφή.
Οι επιστήμονες αναλύουν, πώς μέσα από φθηνές τροφές μπορούμε να αναπληρώσουμε απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό, τα οποία συνηθίζαμε να βρίσκουμε σε ακριβά τρόφιμα. Ακόμη εξηγούν αν σε περιόδους κρίσεις οι υγιεινές λύσεις βρίσκονται στα νωπά, τα κατεψυγμένα ή τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα.  Τέλος, επισημαίνουν ότι η κρίση είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να επιστρέψουν στο σωματικό τους βάρος, εάν επιλέξουν τις σωστές τροφές στις κατάλληλες ποσότητες.
Η εκπομπή παρουσιάζει πρακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν όλους μας να κάνουμε οικονομία στα τρόφιμα και να τρεφόμαστε καλύτερα από ότι πριν. Ο σεφ ‘Ακης Πετρετζίκης παρουσιάζει έξυπνους τρόπους για να μην πετάμε τίποτα στην κουζίνα και οι "Κηπουροί του Mega" -Σωτήρης Βρεττός, Γιάννη Παναγιωτόπουλος, Μάκης Τσόκας – δίνουν χρήσιμες συμβουλές για την καλλιέργεια λαχανικών στον κήπο ή ακόμη και την γλάστρα μας.
Καλεσμένη στο στούντιο είναι η ηθοποιός Μάρθα Καραγιάνννη που μιλά για την οικιακή οικονομία όπως την θυμάται από παιδί στο σπίτι της μητέρας της αλλά και για τον σύγχρονο τρόπο ζωής της που σπάνια περιλαμβάνει το φαγητό σε εστιατόρια.

Συντελεστές: 
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Χάρης Ιωάννου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή