ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU

Τίτλος: Πως θα κόψω το κάπνισμα

Περίληψη:
Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί στο MEGA παρουσιάζει όλους τους τρόπους που βοηθούν σήμερα έναν καπνιστή να "σβήσει" το τσιγάρο και διερευνά την αποτελεσματικότητα του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος ουσιαστικά δεν ισχύει στη χώρα μας.
Η εκπομπή εξετάζει όλους τους τρόπους διακοπής του καπνίσματος, από τη λύση "μαχαίρι" μέχρι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.  Στο στούντιο φιλοξενείται ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, κος Δημήτρης Πετρόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. κ. Ι. Τούντας αφού περισσότεροι από 250.000 ‘Ελληνες χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικό τσιγάρο με σκοπό να κόψουν το κάπνισμα.
Το κάπνισμα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την υγεία των Ελλήνων. Παρότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση των καπνιστών κατά  5%, τα νέα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα δυστυχώς αυξάνονται. Μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στους άνδρες και τους νέους και μικρότερη στις γυναίκες. Ενδιαφέρον, πάντως, είναι το γεγονός ότι 7 στους 10 καπνιστές  θέλουν να απαλλαγούν από τη βλαβερή αυτή συνήθεια και όλο και περισσότεροι προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο από μόνοι τους ή με τη βοήθεια που τους παρέχει σήμερα η επιστήμη.
H εκπομπή καταγράφει την πρώτη συνέντευξη που παίρνουν οι ειδικοί από έναν καπνιστή σε ένα ιατρείο καπνίσματος και παρουσιάζει έξυπνους τρόπους για να ξεπεράσουμε το στερητικό σύνδρομο και την ψυχολογική εξάρτηση κατά τη διαδικασία διακοπής καπνίσματος. Ψυχολόγος και διαιτολόγος, συμβουλεύουν για τα υποκατάστατα που πρέπει να αναζητήσει  ένας καπνιστής όταν κόβει το τσιγάρο αλλά και πώς δεν θα αυξήσει το σωματικό του βάρος.
Στο στούντιο φιλοξενείται ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας, ο οποίος μιλά για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν από δυόμιση χρόνια εξαιτίας του καπνίσματος. Τέλος, η Ελένη Δήμου, μιλά για την προσπάθεια της να κόψει το κάπνισμα με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Συντελεστές: 
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Χάρης Ιωάννου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή