ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU

Τίτλος: Για τα μάτια σου μόνο!

Περίληψη:
Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί στο MEGA παρακολουθεί όλες τις πιθανές ασθένειες των ματιών που μπορεί να συναντήσει ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του.
Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση στις παθήσεις των ματιών, και ιδιαίτερα της μυωπίας. Οι επιστήμονες, παρότι θεωρούν ότι υπάρχει κληρονομικότητα στα νοσήματα των ματιών, αναζητούν και άλλους παράγοντες που ενδεχομένως σχετίζονται με την αύξηση των σχετικών παθήσεων.
Η έρευνα της εκπομπής ξεκινά από την παιδική ηλικία και εστιάζει στα σημάδια που θα πρέπει να αναγνωρίσουν οι γονείς και να αναζητήσουν έγκαιρα βοήθεια από τους ειδικούς ώστε να αντιμετωπίσουν τα τυχόν προβλήματα που εμφανίζουν στα μάτια τους τα παιδιά. Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλες οι νεώτερες απόψεις για την πρόληψη κάποιων οφθαλμολογικών παθήσεων αλλά και ο σημαντικός ρόλος που παίζουν οι τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε συγκεκριμένες βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Οι επιστήμονες αναλύουν τις συχνές παθήσεις των ματιών που αφορούν κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, όπως τον καταρράκτη, το γλαύκωμα και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, και παρουσιάζουν τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια διεθνώς προκειμένου να "νικήσουν" την τύφλωση.
Ειδικοί μιλούν για την σωστή χρήση των φακών επαφής, τη ζωή των ανθρώπων που επιλέγουν να ζήσουν με τα γυαλιά τους αλλά και όλες τις νεώτερες τεχνικές λέιζερ που αντιμετωπίζουν την μυωπία και άλλες διαθλαστικές ανωμαλίες των ματιών.
Τέλος, στην εκπομπή μιλά ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής, για το πρόβλημα μυωπίας που αντιμετωπίζει.  

Συντελεστές:
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Χάρης Ιωάννου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή