EPISODE 033

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ 

Τίτλος: Δώρα ζωής

Περίληψη:«Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε ένα δώρο ζωής». Με το σύνθημα αυτό η εκπομπή «’Ολα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που θα μεταδοθεί στο MEGA προτρέπει τους τηλεθεατές να κάνουν τη μεγαλύτερη πράξη αγάπης, προσφοράς και ανθρωπιάς.Nα γίνουν δωρητές οργάνων.
Στη χώρα μας καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά όσον αφορά στη δωρεά οργάνων στην Ευρώπη. Τον τελευταίο χρόνο αυτό δείχνει ευτυχώς να αλλάζει, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να φτάσουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό μοσχευμάτων.
Στην εκπομπή μιλούν άνθρωποι που έχουν λάβει όργανα και συγγενείς που συναίνεσαν στη δωρεά οργάνων και μέσα από ένα ντοκιμαντέρ καταγράφεται η αγωνία ενός ανθρώπου με τεχνητή καρδιά που περιμένει μόσχευμα.
Στόχος της ιδιαίτερης αυτής εκπομπής είναι να καταρριφθούν οι μύθοι αλλά και οι φοβίες των ανθρώπων γύρω από τη δωρεά οργάνων, να ενημερωθούν πώς μπορούν να γίνουν δωρητές, να γνωρίζουν τη διαδικασία δωρεάς αλλά και τι προβλέπει ο νέος νόμος για τη δωρεά και τις μεταμοσχεύσεις.
Οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Ζουγανέλης και Γωγώ Μπρέμπου μπαίνουν στη θέση των γονέων ενός παιδιού-δωρητή και ενός παιδιού-λήπτη μοσχεύματος. Οι ηθοποιοί, που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ακολουθούν ένα πραγματικό σενάριο και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενημερώνουν για την δωρεά, πείθουν για τον εγκεφαλικό θάνατο, προχωρούν και ολοκληρώνουν τη διαδικασία της μεταμόσχευσης.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, περιγράφει τους λόγους που έγινε δωρητής οργάνων και υποστηρίζει με πάθος την προσπάθεια αυτή. Τέλος,  ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Αναστάσιος Χατζής, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Αργύρης Μιχαλόπουλος και οι κ.κ. Στέλιος Γραφάκος, Ανδρέας Μπαϊρακτάρης και Αλκιβιάδης Κωστάκης, εξηγούν τα πάντα γύρω από τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, ιστών και μυελού των οστών.  

Συντελεστές: 
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Χάρης Ιωάννου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή