ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΩ

Ολα για την υγεία mou

Τίτλος: Είμαι ο,τι τρώω;

Περιγραφή: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται απο το MEGA διερευνά όλες τις θετικές αλλά και αρνητικές επιπτώσεις της σύγχρονης διατροφής στην υγεία μας, από το πεπτικό σύστημα μέχρι και τις χρόνιες νόσους.
Αν είμαστε ότι τρώμε, όπως ισχυρίζονται κορυφαίοι επιστήμονες διεθνώς, τότε η υγεία μας είναι αποτέλεσμα της διατροφής μας. Μιας διατροφής που έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Τα τυποποιημένα τρόφιμα, οι εύκολες λύσεις στο σούπερ μάρκετ, το "γρήγορο" φαγητό αλλά και το φαγητό που έρχεται έτοιμο στην πόρτα μας, έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο διατροφής. Την ίδια ώρα, νέες διατροφικές τάσεις όπως η ωμοφαγία, η χορτοφαγία αλλά και οι διεθνείς κουζίνες, έχουν μπει στο ελληνικό διαιτολόγιο. Με τη βοήθεια ειδικών. χημικών τροφίμων, συζητάμε για τα συσκευασμένα, προπαρασκευασμένα, κατεψυγμένα, προμαγειρεμένα και άλλα τρόφιμα και "ψάχνουμε" τα επικίνδυνα συστατικά, όπως τα συντηρητικά, τα οποία εμπλουτίζουν τις σύγχρονες τροφές. Επίσης, επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων αναλύουν τον ρόλο των συντηρητικών στις τροφές και μιλούν για την ξεχασμένη μεσογειακή διατροφή.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης προσκαλεί στο σπίτι του τέσσερις σεφ, από την Ιαπωνία, την Κίνα, το Μεξικό και την Ινδία και συζητά μαζί τους για τα διατροφικά "διαμάντια" της κουζίνας τους. 
Τέλος, στην εκπομπή μιλά ο τραγουδιστής- ηθοποιός Δημήτρης Σταρόβας για την εξάρτηση από το "γρήγορο" φαγητό, τη μάχη για καθημερινές αλλαγές προς μια πιο υγιεινή διατροφή αλλά και την τάση των ανθρώπων να αναζητούν φθηνότερο αλλά και αμφιβόλου ποιότητας φαγητό στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Συντελεστές:
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική Ομάδα: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Χάρης Ιωάννου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή