ΑΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ‘Αγχος είναι, θα περάσει…

Περίληψη: Στην εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί από το MEGA, παρουσιάζονται οι τρόποι να ελέγξουμε το καθημερινό στρες και να περιορίσουμε το χρόνιο άγχος.

Πρωταθλητές στο άγχος είναι οι ‘Ελληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρόσφατου Ευρωβαρόμετρου. Τρεις στους τέσσερις από εμάς αισθάνονται και δηλώνουν αγχωμένοι, ενώ περισσότεροι από τους μισούς παίρνουν τα ηρεμιστικά, γιατί πιστεύουν λανθασμένα ότι μόνο έτσι μπορούν να διαχειριστούν το στρες και το άγχος.

Ο ψυχίατρος Γιάννης Ζέρβας μας προτείνει μικρές, καθημερινές αλλαγές που θα μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε και η δημοσιογράφος – τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου μιλά για την αγχώδη ζωή της αλλά και τον διπλό ρόλο της τηλεόρασης, που άλλοτε μας αγχώνει  και άλλοτε μας χαλαρώνει.

Η έρευνα της εκπομπής αναζητά τα αίτια της κατάχρησης ηρεμιστικών στη χώρα μας, κυρίως από γυναίκες, ηλικιωμένους και εφήβους. Προτείνει δραστηριότητες όπως πχ την κηπουρική που αποδεδειγμένα βοηθούν στο να ελέγξουμε το άγχος μας. Επίσης, παρουσιάζεται μια πρωτοποριακή μέθοδος που "εκπαιδεύει" τον εγκέφαλο να ανταποκρίνεται σωστά απέναντι στο άγχος. Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μαγειρεύει στο σπίτι του ένα αντι-στρες γεύμα με τις οδηγίες διατροφολόγου. 

Η ηθοποιός Βιβή Κόκκα, η γνωστή "Βίκυ" από το σίριαλ του Mega "Ευτυχισμένοι μαζί",  μιλά στην κάμερα της εκπομπής και δείχνει στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη πώς κατάφερε με μια σύγχρονη εναλλακτική μέθοδο να ελέγξει το άγχος που πριν από καιρό την οδήγησε στο νοσοκομείο.