ΜΗΝ “ΠΑΙΖΕΙΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο MEGA παρουσιάζει ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να απολαμβάνουμε τον ήλιο  αποφεύγοντας τις αρνητικές επιδράσεις του, από  τη φωτογήρανση, μέχρι τις πιο σύνθετες, το ηλιακό έγκαυμα και τον καρκίνο.

Τα τελευταία χρόνια – λόγω και της αύξησης της τρύπας του όζοντος – η ηλιακή ακτινοβολία έχει γίνει αιτία να αυξηθούν δραματικά οι νέες περιπτώσεις καρκίνου στο δέρμα, αλλά και το μελάνωμα. Οι επιστήμονες καταρρίπτουν τον μύθο για την βιταμίνη D και μιλούν ανοιχτά για τη χρήση και την επικινδυνότητα των συσκευών σολάριουμ. Επίσης παρουσιάζουν το σωστό τρόπο χρήσης αντηλιακού και άλλων μέτρων προφύλαξης από την ηλιακή ακτινοβολία. Στο στούντιο, οπτικός, επισημαίνει τους κινδύνους από τα ακατάλληλα γυαλιά ηλίου και μας βοηθά να επιλέξουμε το ιδανικό για την παραλία, την πόλη και την οδήγηση.

Καλεσμένη της εκπομπής είναι μια γυναίκα η οποία είδε την αγάπη της για την ηλιοθεραπεία να μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν πριν από αρκετά χρόνια εμφάνισε μελάνωμα. Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλα τα νεότερα από το Αμερικανικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας που έγινε στο Σικάγο το οποίο παρακολούθησε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης και αφορούν στις επαναστατικές θεραπείες για το μελάνωμα.