ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Οι δίαιτες μας παχαίνουν;

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο MEGA δίνει απάντηση στο ερώτημα που προβληματίζει ακόμη και τους επιστήμονες: Μήπως οι δίαιτες τελικά μας παχαίνουν;

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι διαρκώς σε δίαιτα. Πολλοί κατoρθώνουν να χάσουν κιλά αλλά ελάχιστοι μπορούν να διατηρήσουν σταθερό βάρος μετά από μια δίαιτα. Εκτιμάται ότι οι περισσότεροι ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν ενώ έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί βάζουν περισσότερα από όσα είχαν πριν ξεκινήσουν την δίαιτα.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί ο όρος δίαιτα είναι ξεπερασμένος και επισημαίνουν ότι μόνο η μόνιμη αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και ο μακροχρόνιος συνδυασμός της με άσκηση μπορούν να βοηθήσουν τον σύγχρονο άνθρωπο να διατηρήσει σταθερό το βάρος του. Επισημαίνουν ότι η ένδειξη της ζυγαριάς δεν φτάνει καθώς σήμερα υπάρχουν και άλλες παράμετροι που καθορίζουν την επιτυχία μιας δίαιτας, όπως η περίμετρος της μέσης, η λιπομέτρηση με τυχόμετρο ή ηλεκτρόδια, ο δείκτης μάζας σώματος και άλλα.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι μια 30χρονη γυναίκα που μέσα από την ιστορία της παρουσιάζεται ο φαύλος κύκλος της δίαιτας. Η ηθοποιός Ελένη Καστάνη με χιούμορ και αυτοσαρκασμό μιλάει για τη σχέση της με τη δίαιτα αλλά και τη συνεχή της «πάλη» με το σωματικό της βάρος. Στην εκπομπή παρουσιάζεται η πιο πρόσφατη μέθοδος αδυνατίσματος με σωληνάκι – θρέψη με πρωτεΐνες – και οι ειδικοί λένε τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται σε μια δίαιτα.