ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU
 
Τίτλος: Τα μυστικά της μακροβιότητας

Περίληψη:

Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη θέτει το ηθικό δίλλημα του αν μακροζωία σημαίνει και ευζωία και εάν η παράταση ζωής με κάθε μέσο είναι πάντα θεμιτή.
Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αλλάξει σημαντικά τον τρόπο ζωής μας, εξακολουθούμε ως λαός να ζούμε πολλά χρόνια σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες είναι 82.7 έτη και για τους άνδρες 77.8 έτη, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Επιστήμονες του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών αναλύουν τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκής μελέτης στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα και τα οποία αφορούν στα μυστικά της μακροζωίας.
Γίνεται αναφορά στην ακόρεστη επιθυμία πολλών ανθρώπων να ζήσουν περισσότερο χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, φτάνοντας έτσι σε ακρότητες τις οποίες η ιατρική δεν εγκρίνει. Ακόμα, γιατροί που έχουν εργαστεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μιλούν ανοιχτά για την ευθανασία.
Τέλος, η εκπομπή ταξιδεύει στο νησί της Ικαρίας, όπου οι κάτοικοι του κατέχουν το ρεκόρ μακροζωίας. Μέσα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων αναζητούνται οι λόγοι που κάνουν τους ανθρώπους να ζουν πάνω από 100 χρόνια.