ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη ασχολείται με την χοληστερόλη καθώς το 40% των ενηλίκων στη χώρα μας εκτιμάται ότι έχει πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Οι επιστήμονες μιλούν για τις ιδανικές τιμές χοληστερίνης και τους τρόπους που μπορούμε να τις επιτύχουμε και αναλύουν τα σημάδια τις υπερχοληστεριναιμίας γύρω από τα μάτια και σε άλλα σημεία του σώματος. Ακόμη, προτείνουν πρακτικούς τρόπους για να «ανεβάσουμε» την «καλή» χοληστερόλη και να μειώσουμε την «κακή» ενώ επισημαίνουν πόσο σημαντική είναι πλέον η αξία της τιμής των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Οι ειδικοί αναφέρονται στα λειτουργικά τρόφιμα, που υπόσχονται ότι μπορούν να μειώσουν την χοληστερόλη, στα φάρμακα αλλά και σε μια νέα θεραπεία που διώχνει την «κακή» χοληστερόλη από το αίμα. 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα παιδιά στα οποία παρατηρούνται υψηλές τιμές λιπιδίων στο αίμα όχι μόνο λόγω κληρονομικότητας αλλά και εξαιτίας των κακών διατροφικών συνηθειών. Παρουσιάζεται ακόμη, η προσπάθεια που γίνεται μέσα από βιβλία αλλά και κυλικεία να αλλάξει η παιδική διατροφή και να προληφθεί η παιδική χοληστερόλη.

Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μιλά για την κρητική διατροφή και επισημαίνει ότι ακόμη και στις λεγόμενες υγιεινές επιλογές υπάρχουν πάντα διατροφικοί πειρασμοί έτοιμοι να ανεβάσουν την χοληστερόλη μας.