ΕΝΤΕΡΟ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Περίληψη: Η εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη  ασχολείται με τις δυλειτουργίες του εντέρου. Το ευερέθιστο έντερο που εκδηλώνεται με φουσκώματα, διαταραχή στις κενώσεις και πόνο, είναι μια από τις νόσους που σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Οι επιστήμονες προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης που σχετίζονται με τη διατροφή και τον έλεγχο του στρες. Συζητούν για όλες τις εξετάσεις που πρέπει να γίνονται προκειμένου να αποκλειστούν σοβαρές παθήσεις του εντέρου και να καταλήξουν στη διάγνωση ότι το ευερέθιστο έντερο είναι ένα σύνδρομο που εξαρτάται άμεσα από τον ψυχισμό μας.

Ακόμη, οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν την αξία των φυτικών ινών στη διατροφή και επισημαίνουν τις τυχόν δυσανεξίες που μπορεί να έχει ο κάθε ένας από εμάς σε συγκεκριμένες τροφές. Επίσης, υπάρχουν ρεπορτάζ για τα είδη της άσκησης και του μασάζ που μπορεί να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, την αξία των προβιοτικών αλλά και της υπνοθεραπείας.

Φιλοξενούμενος στο στούντιο είναι ο δημοσιογράφος Θάνος Πασχάλης, ο οποίος εδώ και δέκα χρόνια βιώνει τον "Γολγοθά" του ευερέθιστου εντέρου που τον έχει οδηγήσει στα όρια της παραίτησης από τη δουλειά του.

Τέλος, η Ρέα Τουτουντζή μιλά για τις θυσίες του μόντελινγκ, τις τροφές που στερήθηκε για να είναι η κοιλιά της "πλάκα" στις επιδείξεις και σημειώνει ορισμένα μικρά μυστικά που σχετίζονται με τον ρουχισμό και τα φουσκώματα που προκαλεί το ευερέθιστο έντερο.