ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΜΕ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Περίληψη: Στην εκπομπή "’Ολα για την υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί από το MEGA, οι ειδικοί εξηγούν τί επιβαρύνει την ακοή μας, εκτός από τους τραυματισμούς και τις λοιμώξεις, και μας προτείνουν τρόπους για να προστατεύσουμε την ακουστική μας ικανότητα από τους καθημερινούς θορύβους.

Καλεσμένη στο στούντιο της εκπομπής είναι μια κοπέλα 23 ετών, η οποία ακούει ελάχιστα, φοράει ακουστικά βαρηκοΐας και επικοινωνεί διαβάζοντας τις λέξεις από τα χείλη του συνομιλητή της. Ωστόσο, η βαρηκοΐα δεν στάθηκε εμπόδιο στη ζωή της, καθώς σπουδάζει στην Ιατρική σχολή.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πόσο σημαντική είναι η πρόληψη της βαρηκοΐας στην παιδική ηλικία. Εξηγούν ότι όλο και περισσότεροι νέοι επιβαρύνουν την ακοή τους λόγω της υψηλής έντασης της μουσικής στους χώρους που συχνάζουν ή εξαιτίας της χρήσης ακουστικών συσκευών αναπαραγωγής ήχου. Παρουσιάζονται όλες οι λύσεις  από τα εξελιγμένα ακουστικά βαρηκοΐας μέχρι τα κοχλιακά εμφυτεύματα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της επιστήμης για την αντιμετώπιση της κώφωσης.

Τέλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλά για το πώς ανατράφηκε από δυο κωφάλαλους γονείς και στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους θεωρούν δεδομένη την δυνατότητα της επικοινωνίας.