ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Μη φοβάστε το έμφραγμα

Περίληψη: Tο έμφραγμα του μυοκαρδίου χτυπά όλο και νεότερους σε ηλικία ανθρώπους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η διατροφή και το στρες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφραξη των αρτηριών. "Μπορεί να έρχεται ξαφνικά, αλλά σε μεγάλο βαθμό το έχουμε προκαλέσει" δηλώνουν οι επιστήμονες.

Οι ειδικοί, στην εκπομπή "’Ολα για την Υγεία mou" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο MEGA, παρουσιάζουν τις "σωτήριες" προληπτικές εξετάσεις, αναφέρουν ποιοι  και σε ποια ηλικία πρέπει να τις κάνουν και εξηγούν γιατί το έμφραγμα συμβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δύο διασώστες του ΕΚΑΒ δείχνουν στο στούντιο ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε σε έναν άνθρωπο που παθαίνει έμφραγμα.

Διατροφολόγος, παρουσιάζει και αναλύει τις δέκα τροφές-ασπίδα στο έμφραγμα. Ψυχίατρος αναφέρει ποια είναι η σχέση του με την κατάθλιψη και το στρες και χειρουργός λέει ποιες είναι οι νεώτερες λύσεις εκεί όπου δεν βοηθάει η αγγειοπλαστική.

Τέλος, ο ηθοποιός Σάκης Μπουλάς, μιλά για το έμφραγμα που υπέστη, το τετραπλό bypass στο οποίο υπεβλήθη, αλλά και την ανατρεπτική στάση ζωής που ακολούθησε μετά από αυτό.