ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ;

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: Ζούμε για να τρώμε;

Περίληψη: «Ζούμε για να τρώμε;». Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις η εκπομπή «’Ολα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται στο MEGA.
«Διδάξαμε» τη μεσογειακή διατροφή και 40 χρόνια μετά είμαστε από τους πλέον παχύσαρκους ανθρώπους στην Ευρώπη. Εκτιμάται ότι 6 στους 10 ‘Ελληνες είναι υπέρβαροι και χιλιάδες άλλοι παχύσαρκοι. Tι άλλαξε και οδηγηθήκαμε στην παχυσαρκία, μια από τις πλέον επικίνδυνες νόσους του 21ου αιώνα, σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες διεθνείς μελέτες;
Στο στούντιο φιλοξενείται μια νέα γυναίκα που βίωσε την παχυσαρκία από την παιδική της ηλικία και αφού δοκίμασε διάφορους τρόπους για την απώλεια του λίπους, περιγράφει πώς τελικά κατάφερε να χάσει 50 κιλά.
Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι η παχυσαρκία είναι μεταδοτική καθώς σχετίζεται με τις παρέες μας, τα γονίδια μας αλλά και με τρόφιμα που κρύβουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης. Επίσης, μας δείχνουν πρακτικά τί σημαίνει αλλάζω τον τρόπο διατροφής και εξηγούν τους κινδύνους από τις επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας συμβουλεύει πώς να αποφύγουμε τις λιπαρές "παγίδες" σε ένα εστιατόριο και μαγειρεύει με διαφορετικό τρόπο το ίδιο πιάτο μειώνοντας στο μισό τις θερμίδες του.
O Μιχάλης Κεφαλογιάννης και οι συνεργάτες του επισκέπτονται την Κρήτη,  όπου σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ζουν οι πλέον παχύσαρκοι κάτοικοι της Ευρώπης. Εκεί παρακολουθούν την προσπάθεια μιας οικογένειας να αντιμετωπίσει την "απειλή" της παχυσαρκίας στα παιδιά της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Επιμέλεια Εκπομπής: Θανάσης Τρομπούκης
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή