Πολιτική

Το… «βυθισμένο» λεωφορείο έφερε πολιτική αντιπαράθεση

15.10.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα προβλήματα της κακοκαιρίας, βρέθηκε η Περιφέρεια Αττικής. Αιχμές για το θέμα της κατάρρευσης των προσωρινών φραγμάτων, υπήρξαν και από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο οποίος συνέστησε στην Περιφέρεια και στους αναδόχους να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Η Περιφέρεια, πάντως, αποδίδει όσα συνέβησαν στην ένταση των καιρικών φαινομένων και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τι συνέβη επί της δικής του κυβερνητικής θητείας/

Ποιος ευθύνεται για τις εικόνες που είδαμε στον Κηφισό ή με το βυθισμένο λεωφορείο κάτω από τη γέφυρα; Ο καθαρισμός των φρεατίων και τα αντιπλημμυρικά έργα αφορούν πάντως την Περιφέρεια Αττικής και τους κατά τόπους δήμους.

«Τα φράγματα τα οποία είχαν φτιάξει προσωρινά οι ανάδοχοι του έργου έσπασαν με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα που θα πρέπει η Περιφέρεια και ο ανάδοχος να φροντίσουν να μην το έχουμε ξανά», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ή κυβέρνηση έκανε λόγο για γρήγορα αντανακλαστικά.

«Επενδύσαμε από την πρώτη στιγμή στην πρόληψη με βάση τις εκτιμήσεις που είχαμε, παίρνοντας μέτρα για τη χειρότερη δυνατή περίπτωση», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιώργος Πατούλης πήγε σήμερα στα έργα του Φαληρικού Δέλτα ζητώντας από τους πολίτες να κάνουν υπομονή… 3 μήνες μέχρι να τελειώσει, όπως είπε, η πρώτη φάση του έργου…. και μιλώντας στο MEGA απέδωσε τα προβλήματα στην ένταση του φαινομένου.

«Καθαρισμένα είναι όλα τα ρέματα πρέπει να πούμε και αυτό έδειξε και μια ιδιαίτερη ανταπόκριση, όμως επαναλαμβάνουμε είναι η ιδιαίτερη ένταση και η πυκνότητα αυτού του φαινομένου που σύμφωνα με τος μετεωρολόγους είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Πατούλης στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Στο ίδιο κλίμα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο Mega απέφυγε να τοποθετηθεί για τις εικόνες ντροπής με το βυθισμένο λεωφορείο. Υποστήριξε ότι τα μηχανήματα βρέθηκαν αμέσως στον κηφισό αν και αναγνώρισε ότι ο κίνδυνος της υπερχείλισής του έπαψε μόνο όταν σταμάτησε να βρέχει.

«Κι εκείνη τη στιγμή που φοβήθηκα κάποια στιγμή για να είμαι ειλικρινής, σταμάτησε και η μπόρα, επανήλθε μετά αλλά σταδιακά άρχισε να υποχωρεί, τραβιούνται τα νερά από τη θάλασσα, οπότε δεν είχαμε θέμα», δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος.

Η αντιπολίτευση επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Σε ακόμα μία δοκιμασία το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται όχι μόνο μπάχαλο αλλά και ταλαιπωρία για την κοινωνία», είπε ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Οι συμπολίτες μας δεν είναι “λωτοφάγοι” και δεν ξεχνούν ποιοι είναι αυτοί που στη διάρκεια της θητείας τους, όχι μόνον έπνιξαν κι έκαψαν την Αττική, αλλά ότι στη βάρδια τους χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Αιδώς Αργείοι», ήταν η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε αμέσως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/10/2021