Ελλάδα

Πολυτεχνείο – Ομάδα αντιεξουσιαστών έχτισε αυθαίρετο – Αστυνομικοί το κατεδάφισαν

15.10.2021 | 20:46 Eνσωμάτωση

Ομάδα αντιεξουσιαστών έχτισε αυθαίρετο μέσα στο πολυτεχνείο για να το χρησιμοποιήσει ως στέκι. Μάλιστα ήταν οργανωμένοι προσλαμβάνοντας και ειδικό οικοδομικό συνεργείο.

Ο κοσμήτορας της σχολής το εντόπισε και προσπάθησε να τους σταματήσει, όμως «ομάδα περιφρούρησης» τον απώθησε και τον εξύβρισε.

Τελικά ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία μπήκε και το γκρέμισε. Μάλιστα έδωσε και στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις οικοδομικές εργασίες.

Με εντολή του υπουργού προστασίας κατεδαφίστηκε

Με εντολή του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, έγινε επέμβαση της αστυνομίας και κατεδαφίστηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν και υπάλληλοι της πολεοδομίας.

«Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων,ούτε χώροι βίας.Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης,επικοινωνίας,ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές,τους καθηγητές και το προσωπικό.Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων’», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την κοσμητεία της σχολής πρόκειται για μια εξαιρετικά μικρή ομάδα σπουδαστών οι οποίοι και τις προηγούμενες μέρες είχαν δημιουργήσει προβλήματα, εμποδίζοντας τους υγειονομικούς ελεγκτές να κάνουν το έργο τους.

Χρειάστηκε να ακυρωθεί ακόμη και η εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στο αμφιθέατρο, επιβάλλοντας να κάνουν συνέλευση εκεί την ίδια μέρα .

Ο οδηγός αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και 3 άτομα που συμμετείχαν στις εργασίες του αυθαίρετου οικήματος αναζητούνται από την αστυνομία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/10/2021