Ελλάδα

Αναχώρησαν από την Ελλάδα τα 4 ελικόπτερα που εξασφάλισε η Mytilineos για την Εθνική Προσπάθεια Πυρόσβεσης

15.10.2021 | 20:46 Eνσωμάτωση

Έχοντας συμβάλει αποτελεσματικά σε δεκάδες προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών, αποχώρησαν από το Τατόι τα τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα από τη Αυστραλία, που εξασφάλισε για τη χώρα μας η εταιρία «Μυτιληναίος».

Αναχώρησαν από την Ελλάδα τα τέσσερα ελικόπτερα που εξασφάλισε η εταιρεία Mυτιληναίος για την εθνική προσπάθεια κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή αναχώρησης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων τα οποία είχαν ταξιδέψει στη χώρα μας από την Αυστραλία.

«Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς που συναντάμε αυτούς τους πιλότους που επιχείρησαν με τα ελικόπτερα που μπορέσαμε να φέρουμε τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού και να επιχειρήσουν σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε η Σόφη Δασκαλάκη Μυτιληναίου.

Η δωρεά ύψους 3.3 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε ελικόπτερα τύπου BELL 214 BI της αμερικάνικης εταιρείας Erickson Incorporated.

«Όταν ήρθαμε εδώ για πρώτη φορά οι φωτιές ήταν εκτός ελέγχου και είχαμε επικεντρωθεί σε αυτό. Η συνεργασία μεταξύ των αεροσκαφών και των πληρωμάτων εδάφους ήταν άψογη. Προσαρμόστηκαν όλοι πολύ γρήγορα και αυτό ήταν εξαιρετικό. Είμαστε περήφανοι και ευχαριστημένοι που μπορέσαμε να δείξουμε τη δουλειά που κάναμε για να βοηθήσουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να έρθουμε ξανά για να βοηθήσουμε.»

Κατά τη παραμονή τους στη χώρα μας σε ενεργά μέτωπα  της Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Αττικής.

«Η συνεισφορά τους ήταν πάρα πολύ σημαντική. Αντιμετώπισαν πάρα πολλά συμβάντα. Επενέβησαν σε πυρκαγιές πάνω από χίλιες ώρες πτήσης», είπε ο Αλέξιος Ράπανος, επιτελάρχης Πυροσβεστικής.

Τα ελικόπτερα πραγματοποίησαν 986 ρίψεις νερού, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η κατάσβεση των πυρκαγιών.

«Η εταιρεία Μυτιληναίος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Βοηθάει ενεργά και στηρίζει ενεργά κάθε φορά που η χώρα μας το έχει ανάγκη», δήλωσε η Βίβιαν Μπουζάλη.

Η εταιρεία Μυτιληναίος συμμετέχει ενεργά σε δράσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο όπως στην αναδάσωση και ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/10/2021