Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Φουντώνουν οι φήμες για την υποψηφιότητα Παπανδρέου

15.10.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Στους έξι ανέβηκε σήμερα ο αριθμός των υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία. Μετά τον Παύλο Γερουλάνο και τον Βασίλη Κεγκέρογλου που εξεδήλωσαν χθες την πρόθεσή τους, σήμερα στη λίστα προστέθηκε και το όνομα του Παύλου Χρηστίδη, έως τώρα εκπροσώπου τύπου. Ταυτόχρονα, τα σενάρια για το ενδεχόμενο και 7ης υποψηφιότητας φουντώνουν. Κάποιοι κάνουν λόγο για επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντωες αποφασίστηκε παράταση της συλλογής των υπογραφών έως την Πέμπτη.

Ανά 24ωρο αλλάζουν πλέον τα δεδομένα στην ταραχώδη πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Εν μέσω αντεγκλήσεων και σε ηλεκτρισμένο κλίμα με τις νέες υποψηφιότητες να αλλάζουν τις ισορροπίες συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή η οποία αποφάσισε την παράταση κατάθεσης υπογραφών αλλά και υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι τις 21 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα

6 υποψηφιότητες. 6 πολιτικές προσωπικότητες διεκδικούν την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής.

Παύλος Χρηστίδης ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής την υποψηφιότητά του. Ο κ. Χρηστίδης επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά στην οποία εξέφρασε την προ΄θεση του να παραιτηθεί από τη θέση του εκπροσώπου.

Παύλος Γερουλάνος. ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κιναλ το απόγευμα της Πέμπτης τονίζοντας ότι εκλογή νέου προέδρου είναι κρίσιμηγια το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοινωσε επίσης την υποψηφιότητά του την Πέμπτη.

Ανδρέας Λοβέρδος. όπως ο ίδιος δηλώνει έχει καταθέσει τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα.

Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έχει υπάρξει ξανά υποψήφιος για τις εσωκομματικές του 2017 και είχε προκριθεί για τον δεύτερο γύρο οπότε και ηττήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει διακόψει τις προεκλογικές του εμφανίσεις.

Χάρης Καστανίδης.. εκ των πρώτων υποψηφιοτήτων για την ηγεσίσα , έχει ανακοινώσει ότι προς ώρας έχει αναβάλει την προεκλογική δραστηριότητα.

Μεγάλο ερώτημα … η στάση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται ισχυρό pressing από στελέχη του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς αλλά και πέριξη της Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα. Ωστόσο ακόμα ο ίδιος δεν έχει κάνει επίσημη τοποθέτηση με όλα τα ενδεχόμενα να μένουν ανοιχτά για τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση οι νέες υποψηφιότητες προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό του κινηματος αλλαγής απομακρύνοντας τον στόχο για ενωτική πορεία στις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά η οποία παραμένει στο νοσοκομείο, στη συνομιλία της με τον Παύλο Χρηστίδη, ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος είναι αυτός του των διαδικασιών και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμπλέξει το όνομά της στην προεκλογική αντιπαράθεση ή να μιλά εκ μέρους της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/10/2021