ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ, ΨΩΡΙΑΣΗ, ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ

MY LIFE

Περίληψη: Τα αυτοάνοσα νοσήματα, δηλαδή τα νοσήματα στα οποία ο οργανισμός "επιτίθεται" στον ίδιο του τον εαυτό, είναι πολλά και σοβαρά. Πλήττουν ανθρώπους αναπαραγωγικής ηλικίας και σύμφωνα με τους ειδικούς, εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που σχετίζεται και με τις ψυχοπιεστικές καταστάσεις που βιώνουμε στη χώρα μας.
Στην εκπομπή "My Life" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη οι επιστήμονες μιλούν για τρία από τα συχνότερα σε εμφάνιση αυτοάνοσα νοσήματα: τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την ψωρίαση και τον ερυθηματώδη λύκο. Αναφέρονται στα συμπτώματα και τη θεραπεία τους και εξηγούν γιατί δεν πρέπει να τις φοβόμαστε. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον ρόλο του στρες ως πυροδοτικού παράγοντα, της διατροφής καθώς και εναλλακτικών μεθόδων όπως της αγιουρβέδα στην αντιμετώπιση αυτών των νοσημάτων.
Προσκεκλημέμοι στο στούντιο είναι ένας νέος άνδρας που στα 27 του χρόνια διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια γυναίκα που υποφέρει από ερυθηματώδη λύκο και ένας άνδρας που έχει ψωρίαση από την παιδική του ηλικία. 

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή