Επεισόδιο: 36

MY LIFE

Η υγεία ανδρών και γυναικών

Περίληψη: Η μάχη των φύλων φαίνεται ότι καλά κρατεί κι όσον αφορά τα προβλήματα υγείας. Κι αν οι γυναίκες μπορεί να ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες, δεν έχουν απαραίτητα και καλύτερη υγεία από αυτούς. Τελικά, ποιος είναι το ισχυρό και ποιος το ανίσχυρο φύλο όσον αφορά τα σωματικά και τα ψυχικά νοσήματα;
Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει η  εκπομπή "My Life" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Μεταξύ άλλων, διερευνώνται οι επιστημονικά τεκμηριωμένες διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά την σωματική και ψυχική τους υγεία, οι κατασκευαστικές διαφορές μεταξύ των δυο φύλων, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι άνδρες και οι γυναίκες ως ασθενείς αλλά και η επιρρέπεια τους ως προς τα ψυχικά νοσήματα.
Επίσης, παρουσιάζονται ενδιαφέροντα ρεπορτάζ για τις διαφορές των δυο φύλων αναφορικά με την καρδιαγγειακή τους υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου τους και την κατανομή του λίπους στο σώμα τους αλλά και τις επιπτώσεις – θετικές και αρνητικές- που έχει ο γάμος στην υγεία και την ψυχολογία ανδρών και γυναικών.  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή