ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

MY LIFE

Ψάρια και θαλασσινά

Περίληψη: Πολλοί από εμάς θυμόμαστε τα ψάρια και τα θαλασσινά το καλοκαίρι. ‘Ομως, οι νεώτερες συστάσεις αναφέρουν ότι αυτές οι τροφές πρέπει να καταναλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να βρίσκονται στο πιάτο μας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
Η εκπομπή «My Life» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη βάζει στο μικροσκόπιο την διατροφική αξία των ψαριών και των θαλασσινών. Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος μιλά για το σωστό μαγείρεμα των ψαριών και των θαλασσινών και μοιράζεται μυστικά για να διακρίνουμε την ποιότητά τους.
Οι επιστήμονες αναφέρονται στα θρεπτικά συστατικά των ψαριών και των θαλασσινών, στην πιθανή μόλυνσή τους από βαρέα μέταλλα και άλλα βλαπτικά για την υγεία στοιχεία, στην διατροφική τους αξία ανάλογα με το πώς είναι παρασκευασμένα και μαγειρεμένα, αλλά και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό η κατανάλωση αλλοιωμένων ψαριών και θαλασσινών. Επίσης, μιλούν για την ποιότητα των κατεψυγμένων, κονσερβοποιημένων και παστών προϊόντων και δίνουν χρήσιμες συμβουλές για την κατάψυξη και απόψυξη τον ψαριών και των θαλασσινών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή