ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΝΟ ΣΕ ΑΥΧΕΝΑ, ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ

MY LIFE

Περίληψη: Η σπονδυλική στήλη είναι αυτή που στηρίζει ολόκληρο το σώμα μας. ‘Ολοι οι άνθρωποι θα βιώσουμε έστω και μια φορά στη ζωή μας πόνο στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση. Συχνά, αυτοί οι πόνοι είναι "αθώοι" και περνούν εύκολα, σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί να μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή ή/και να κρύβουν κάποια σοβαρότερη αιτία.
Τις αιτίες που κρύβονται πίσω από τους πόνους στη σπονδυλική στήλη αλλά και τις λύσεις που υπάρχουν για αυτούς αναζητά η εκπομπή "My Life" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Από την κακή στάση του σώματος και τα συναισθήματα που σωματοποιούνται έως τα κατασκευαστικά προβλήματα και συγκεκριμένες παθήσεις, οι επιστήμονες εξηγούν γιατί πονάμε στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση αλλά και πότε αυτοί οι πόνοι πρέπει να μας ανησυχήσουν. Επίσης, παρουσιάζονται όλες οι νεώτερες λύσεις που θα μας απαλλάξουν από τους πόνους στη σπονδυλική στήλη, από το θεραπευτικό μασάζ, την άσκηση και νεώτερες μορφές της όπως το πιλάτες και την οστεοπαθητική έως και τα φάρμακα και το χειρουργείο.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη σκολίωση, ένα πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα στην παιδική ηλικία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ενήλικη ζωή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση
: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή