Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

MY LIFE

Περίληψη: Για τους περισσότερους από εμάς η σοκολάτα είναι ένας διατροφικός πειρασμός στον οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Μάλιστα, τελευταίες έρευνες την χαρακτηρίζουν  ως υπερτροφή και μεταξύ άλλων συνδέουν την κατανάλωσή της με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, την βελτίωση της νοητικής λειτουργίας, ακόμη και την πρόληψη του καρκίνου.
Στην εκπομπή "My Life" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη οι επιστήμονες μιλούν για τα ευεργετικά συστατικά της σοκολάτας, επισημαίνοντας ότι για να παραμείνει ένα υγιεινό τρόφιμο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Συγκρίνουν τα είδη της σοκολάτας που κυκλοφορούν στο εμπόριο και απαντούν στο ερώτημα εάν τελικά εθιζόμαστε στην κατανάλωσή της ή απλά συνηθίζουμε από μικροί να την καταναλώνουμε χωρίς μέτρο. Επίσης, γίνεται αναφορά στην αντικαταθλιπτική δράση της, στον χαρακτηρισμό της ως "υποκατάστατο του σεξ" καθώς και στην χρήση της σοκολάτας για αισθητικούς λόγους στο πρόσωπο και το σώμα.
Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο ζαχαροπλάστης Μανώλης Παπαχρήστος, ο οποίος ετοιμάζει γλυκά με διαφορετικά είδη σοκολάτας που συνδυάζουν την γεύση και τα ευεργετικά οφέλη της σοκολάτας.

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή