Επεισόδιο: 35

MY LIFE

Περίληψη: Η κρίση και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή οδηγεί πολλούς από εμάς σε αδιέξοδα, τα οποία δεν είναι μόνο οικονομικά. ‘Ολο και περισσότεροι χάνουν τον ύπνο τους, το άγχος τους πνίγει και σχοινοβατούν στο όριο της ψυχικής ασθένειας. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι ‘Ελληνες σε ποσοστό 24% έχουν συμπτώματα άγχους, 16% εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και 7,6% υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές. Για να σταθούν στα πόδια τους, κάποιοι καταφεύγουν στα φάρμακα και κάποιοι σε άλλες λύσεις.
Η εκπομπή "My Life" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη ασχολείται με όλες τις λύσεις -φαρμακευτικές και μη-  που προσφέρει σήμερα η επιστήμη για τα ψυχικά προβλήματα. Οι επιστήμονες εξηγούν σε ποιες περιπτώσεις φάρμακα όπως τα αγχολυτικά, τα αντικαταθληπτικά, τα ηρεμιστικά και τα υπναγωγά αποτελούν τη μόνη λύση, εάν και πότε αυτά προκαλούν εθισμό αλλά και πόσο αποτελεσματικά είναι φυτικά σκευάσματα όπως το βαλσαμόχορτο.  Επίσης, αναφέρονται στον ρόλο της ψυχοθεραπείας και των ομάδων αυτοβοήθειας ενώ παρουσιάζονται και άλλες μορφές θεραπείας όπως η υπνοθεραπεία και η κινημοτογραφοθεραπεία (cinematherapy).
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται  και στον ρόλο της ολιστικής ιατρικής, της διατροφής και της άσκησης στη διαχείριση των ψυχικών προβλημάτων.  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή