ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

MY LIFE

Γιατί δεν αναπνέω σωστά;

Περίληψη: Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι η μύτη μας βοηθά μόνο να μυρίζουμε και υποτιμούμε το γεγονός ότι είμαστε προγραμματισμένοι να αναπνέουμε από αυτή. ‘Ομως, ο ρόλος της  είναι καθοριστικός για τη συνολική υγεία του οργανισμού.
Η εκπομπή "My Life" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη ασχολείται με το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και εξετάζει τους λόγους για τους οποίους δεν αναπνέουμε σωστά, δηλαδή από το στόμα κι όχι από τη μύτη. Οι επιστήμονες μιλούν για την μπουκωμένη μύτη, την ιγμορίτιδα, τη ρινίτιδα και αναφέρονται σε όλες τις σύγχρονες λύσεις για το στραβό διάφραγμα, τα "κρεατάκια" και τις αμυγδαλές. Παράλληλα, επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβει η συχνή χρήση αποσυμφορητικών και μας δείχνουν τί περιλαμβάνει η καθημερινή υγιεινή της μύτης.
Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα χρησιμοποιούν αλόγιστα αντιβιοτικά. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κατάχρηση των αντιβιοτικών στη χώρα μας, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η σωστή χρήση τους προστατεύει όχι μόνο εμάς αλλά και τους γύρω μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή