ΤΟ ΜΥΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

MY LIFE

Περίληψη: Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 654 συνολικά είναι οι μύες στο σώμα μας. Οι πιο συχνοί πόνοι που εμφανίζονται στη ζωή μας σχετίζονται με το μυϊκό μας σύστημα. 
Στην εκπομπή «My Life» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μαθαίνουμε πώς θα αποφύγουμε πιασίματα, κράμπες, ψύξεις, θλάσεις αλλά και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε σωστά. ‘Ενα μεγάλο μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο στο "χτίσιμο" του μυϊκού συστήματος, τις ιδανικές μορφές άσκησης γι’ αυτό και όλες τις νεώτερες μεθόδους εκγύμνασης όπως  αυτή που μιμείται τις κινήσεις των ζώων και χρησιμοποιεί το βάρος του σώματός μας. Ακόμη, γίνεται λόγος για την υπεραξία που έχουμε δώσει στην εικόνα του μυώδους σώματος και μαθαίνουμε αν τελικά αυτό μπορεί να αποκτηθεί μόνο με φυσικούς τρόπους ή και με αμφισβητούμενες ουσίες.

Οι ειδικοί αναφέρονται, επίσης, σε μια άγνωστη – στους περισσότερους από εμάς- κατηγορία παθήσεων που αφορούν το μυϊκό σύστημα, όπως οι μυοπάθειες. Μάλιστα, τονίζουν ότι οι παθήσεις αυτές δεν έχουν ξεκάθαρα συμπτώματα και μπορούν να ξεκινήσουν με απλή αδυναμία ή κόπωση των μυών, στην οποία συνήθως δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η πρωταθλήτρια beach volley, Βίκυ Αρβανίτη.

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή