ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ;

MY LIFE

Περίληψη: Εάν θέλουμε να ζήσουμε υγιείς, πρέπει να ακολουθήσουμε την καθημερινότητα ενός διαβητικού. Σωστή διατροφή, σωματική δραστηριότητα και αποφυγή του καπνίσματος αποτελούν ασπίδα προστασίας για χρόνια νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και προσφέρουν χρόνια και ποιότητα ζωής.
Η εκπομπή «My Life» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι αφιερωμένη στην πιο "γλυκιά" αλλά και ύπουλη ασθένεια, τον σακχαρώδη διαβήτη. Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η γνωστή τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής Τζούλι Μασίνο, που εμφάνισε και τις δυο μορφές διαβήτη (τύπου 1 και τύπου 2). Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιλά για την πολύχρονη εμπειρία της με την πάθηση και αποδεικνύει γιατί δεν είναι ταμπού να έχει κάποιος διαβήτη.
Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε τον τρόπο ζωής των διαβητικών και αναφέρονται σε όλα τα νεώτερα για την θεραπεία της πάθησης. Επίσης, απαντούν στο ερώτημα εάν η στενοχώρια ανεβάζει το σάκχαρο και ένας σεφ, που έχει χάσει τη μητέρα του από διαβήτη, ετοιμάζει νόστιμα γεύματα και γλυκά για διαβητικούς και όχι μόνο.  

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή